VÅRA INSTRUKTÖRER

SUSIE HÄGGQVIST

Susie är född och uppvuxen i Västernorrland. Hennes danskarriär började på de norrländska dansbanorna med den svenska pardansen bugg, som hon sedan tävlade i under flera år. När hon av nyfikenhet testade den mer exotiska dansen salsa lade hon strax därefter buggskorna på hyllan för att satsa helt på sin nya danspassion! Idag nästan 20 år senare har Susie en gedigen erfarenhet som dansare, instruktör och koreograf och behärskar alla olika typer av latinamerikansk dans såsom salsa (Cubana, On1, On2/Mambo, Colombiansk salsa), Chachacha och Bachata. Hennes dansstil kännetecknas av hennes musikalitet och improvisationsförmåga. Som instruktör är hon lika mån om att få tekniken att sitta som att hitta ett “flow” i dansen. Hon är också ägare och var med och startade Sabor Latino Dance Academy.  Susie undervisar i salsa, bachata, lady styling samt shines & body movement.

FELIX LEONARD BRINCK

Felix har dansat salsa i flera år och han behärskar alla stilar i genren, vilket gör honom till en komplett salsadansare och en uppskattad instruktör på Sabor Latino Dance Academy. Han är lika passionerad för kubansk timba, guaguanco och afro som för crossbody salsa, i synnerhet salsa on2 (New York-style). Sedan han började dansa i gruppen Sabor Latino Saoco år 2015, har han hunnit med att både tävla och stå på scen i Sverige och internationellt. Senare blev han även medlem i Sabor Latino Melaza, som vann VM-guld i salsa pro-am teams i december 2018. Han har även tävlat som solist på VM, med  topplaceringar som resultat. Felix undervisar under december 2019 i salsa forsättning/medel och salsa crossbody medel/avancerad.

YUNIER OVIEDO ROBERTSON

Vi är så glada över att ha Yunier, en mycket uppskattad och eftertraktad instruktör som  ny instruktör på Sabor Latino Dance Academy!
Yunier är född och uppvuxen på Kuba och har studerat vid Arsenal School, Escuela Nacionál de Arte, där han utbildades i balett, modern dans, teater, musik, och latinamerikanska dansstilar.
Yunier undervisar bland annat i Afro-Cuban & Rumba och Reggaeton på Sabor Latino Dance Academy och hans klasser är alltid fulladdade med passion, energi, lekfullhet och MASSOR med kunskap.

ANGEL ZAMÁ

Angel är född och uppvuxen i Havanna på Kuba. Musiken och dansen har alltid varit en del av hans liv och hans dansar gärna och bra till all dansbar musik! Han började att undervisa i dans när hans intresse för pedagogik sammanstrålade med hans attraktion till musiken och dansen och innan han flyttade till Sverige jobbade han som instruktör på dansskolan Casa del Son och på dansfestivalen Ritmo Cuba i Havanna. Angels influenser är den traditionella kubanska musiken och dansant latinamerikansk populärmusik och han har studerat för bland andra Roly Maden och Alberto Valdés.

Han tycker att det bästa med att undervisa är att hans får dela med sig av sin energi och sin kubanska själ till andra och hans främsta mål är att hans elever känner sig levande och har roligt!
Tillsammans med Angel får du möjlighet att komma närmare den kubanska kulturen genom dansen! Han håller i Salsa Cubana Medel/Avancerad på Sabor Latino Dance Academy!  Han undervisar gärna även son Cubano, men styling och salsa för nybörjare.

MONICA GRAHN

Skånetösen Monica Grahn är en fantastisk pedagog och dansare ut i fingerspetsarna. När hon inte tränar inför sitt andra världsmästerskap i dans tillsammans med Nando, eller som uppskattad instruktör på Friskis & Svettis, så kan du få dela en härlig danstimme tillsammans med henne på måndagar, då hon håller Salsa Mix 50+ för alla som passerat 50-årssträcket! 

 

FAITH NGABO