VÅRA INSTRUKTÖRER

NANDO MENJURA

Nando kommer ursprungligen från Bogotá, Colombia och har en universitetsexamen inom träning och kost samt en flerårig karriär som dansare, koreograf och instruktör. Ända sedan han flyttade till Sverige sprider han med stor kunskap, entusiasm och glädje sin passion för dans, musik och träning. Nando är en av grundarna av Sabor Latino Dance Academy och undervisar alla stilar av salsa och andra latinamerikanska danser. När han inte är på Sabor Latino Dance Academy befinner han sig på resande fot tillsammans med Susie Häggqvist och uppträder samt håller workshops runt om i hela Europa. De representerar även Sverige på tävlingar världen över!

SUSIE HÄGGQVIST

Susie är född och uppvuxen i Västernorrland. Hennes danskarriär började på de norrländska dansbanorna med den svenska pardansen bugg, som hon sedan tävlade i under flera år. När hon av nyfikenhet testade den mer exotiska dansen salsa lade hon strax därefter buggskorna på hyllan för att satsa helt på sin nya danspassion! Idag mer än 15 år senare har Susie en gedigen erfarenhet som dansare, instruktör och koreograf och behärskar alla olika typer av latinamerikansk dans såsom salsa (Cubana, On1, On2/Mambo, Colombiansk salsa), Chachacha och Bachata. Hennes dansstil kännetecknas av hennes musikalitet och improvisationsförmåga. Som instruktör är hon lika mån om att få tekniken att sitta som att hitta ett “flow” i dansen. Hon är liksom Nando Menjura en av grundarna av Sabor Latino Dance Academy och tillsammans satsar de stort på att sätta Sverige på kartan som salsaland!

REBECCA BJÖRLING

Rebecca är född i Stockholm men uppvuxen i La Paz, Bolivia. Hon började sin balettutbildning på dansskolan Estudio Dance Mariela Gonzales i La Paz där hon hade dåtida premiärdansöser Mariela Gonzáles och Jaime Méndez som lärare. Under de tidiga åren fick Rebecca möjligheten att stå på scen med baletter som bland annat Nötknäpparen, Askungen och Snövitt. Vid fjorton års ålder började hon ta dagliga privatlektioner med dansaren och koreografen Noreen Guzmán de Rojas som hon sen blev koreografassistent till.
2007 tog Rebecca sin examen i klassisk balett på Escuela del Ballet Oficial i La Paz, Bolivia. 2008 blev hon antagen på Iwanson International School of Contemporary Dance i München, Tyskland. Under den treåriga yrkesutbildningen arbetade hon med koreografer som bland annat Minka-Marie Heiss, Pia Fossdal, Regine Blum, Katja Wachter, Jarek Cemerek, Johannes Härtl, Hannes Langolf, Jan Kodet, Patrick Delcroix, Peter Mika, Jochen Heckman, Sonia Rodrigues och Volker Michl.
2010 fick Rebecca Iwanson training-stipendium på Tanzwerkstatt i München och 2011 fick hon Iwanson training- stipendium i Palamos, Spanien. På våren 2011 praktiserade hon på Pina Bauschs danskompani Tanztheater Wuppertal. Efter det flyttade Rebecca till Stockholm och kompletterade sina studier på Stockholms universitet. Sommaren 2015 tog Rebecca en dubbel kandidatexamen med etnologi och dans-teatervetenskap som huvudämne.
Idag arbetar hon som frilansdansare/koreograf och undervisar framför allt balett och modern dans (http://www.rebeccabjorling.com/). Hon är också grundare av We:R Performance Collective (https://www.facebook.com/weRperformance/).

JEANNETTE ASENJO

Jeannette, som själv dansat latinamerikansk folkdans sedan barnsben, leder våra danskurser för barn och ungdomar, Sabor Latino Kids. Redan i tonåren väcktes hennes intresse för salsa och hon tävlade framgångsrikt under flera år i både salsa och merengue. Senast i december 2017 vann hon tillsammans med Sabor Latino Amateur Team silver i dansmästerskapet World Latin Dance Cup, USA. I samma mästerskap vann hon året guld i divisionen cha cha cha. Med en enorm karisma är hon är en lysande stjärna på både scen och dansgolv och förmedlar dansglädje i både kropp och själ till alla barn och ungdomar som deltar i Sabor Latino Kids !

FELIX LEONARD BRINCK

Felix har dansat salsa sedan 2014 och är en av dansarna i våra teams Saoco & Melaza. Felix behärskar alla stilar i genren men det är tydligt att det är den kubanska timba, guaguanco och afro som Felix har mest passion för. Han har tillsammans med Nando, Susie och de övriga dansarna  i Sabor Latino Saoco åkt runt i världen i syfte för att tävla, showa och lära sig. Han har även tävlat i solodans i salsa, senast i december 2017 i World Latin Dance Cup i Orlando där han slutade topp 5. Felix är mycket uppskattad som instruktör på våra Sabor Latino Sunday Socials!

YUNIER OVIEDO ROBERTSON

Vi är så glada över att ha Yunier, en mycket uppskattad och eftertraktad instruktör som  ny instruktör på Sabor Latino Dance Academy!
Yunier är född och uppvuxen på Kuba och har studerat vid Arsenal School, Escuela Nacionál de Arte, där han utbildades i balett, modern dans, teater, musik, och latinamerikanska dansstilar.
Yunier håller i kursen Afro-Cuban & Rumba på söndagar och vi lovar en intensiv kurs laddad med passion, energi, lekfullhet och MASSOR med kunskap.

ANGEL ZAMÁ

Angel är född och uppvuxen i Havanna på Kuba. Musiken och dansen har alltid varit en del av hans liv och hans dansar gärna och bra till all dansbar musik! Han började att undervisa i dans när hans intresse för pedagogik sammanstrålade med hans attraktion till musiken och dansen och innan han flyttade till Sverige jobbade han som instruktör på dansskolan Casa del Son och på dansfestivalen Ritmo Cuba i Havanna. Angels influenser är den traditionella kubanska musiken och dansant latinamerikansk populärmusik och han har studerat för bland andra Roly Maden och Alberto Valdés.

Han tycker att det bästa med att undervisa är att hans får dela med sig av sin energi och sin kubanska själ till andra och hans främsta mål är att hans elever känner sig levande och har roligt!
Tillsammans med Angel får du möjlighet att komma närmare den kubanska kulturen genom dansen! Du hittar honom som instruktör varje söndag på våra Sunday Socials.

MONICA GRAHN

Skånetösen Monica Grahn är en fantastisk pedagog och dansare ut i fingerspetsarna. När hon inte tränar inför sitt andra världsmästerskap i dans tillsammans med Nando, eller som uppskattad instruktör på Friskis & Svettis, så kan du få dela en härlig danstimme tillsammans med henne på måndagar, då hon håller Salsa Mix 50+ för alla som passerat 50-årssträcket!