SABOR LATINO WORKSHOP SERIES

SABOR LATINO WORKSHOP SERIES

Varje fredag under hela våren håller vi på Sabor Latino Dance Academy workshops inom olika dansstilar och med olika instruktörer. Om inget annat anges så passar de för alla åldrar och kräver ingen anmälan i par ifall workshopen är pardans. Ibland krävs tidigare danserfarenhet inom den aktuella dansstilen, ibland behöver du inte ha några förkunskaper alls. Håll utkik här för att inte missa de workshops inom den dansstilen som just du önskat och längtat efter!

RUMBA GUAGUANCÓ

Den kubanska rumban (guaguancó) föddes i de fattiga kvarteren på Kuba. Det är en dans med mycket rörelse och musikalitet, där den flörtiga leken mellan kvinnan och mannen är i fokus. Rörelserna i rumban involverar hela kroppen och även sinnet och fantasin! Under två timmar får du chansen att lära dig rörelserna, meningen bakom dem samt hur du kan använda rumban när du dansar salsa!

NIVÅ: Nivån och tempot på workshopen passar dig som har viss danserfarenhet, antingen från salsa  eller från annan dans.

INSTRUKTÖR: Yamichel Muñoz
Yamichel är född och uppvuxen på Kuba och är professionell dansare med en gedigen erfarenhet även som koreograf och dansinstruktör. Under sin karriär har han bland annat arbetat tillsammans med Maykel Fonts och inflytelserika artister inom kubansk musik, såsom Elito Revé, Pupy y los Que Son Son, Maykel Blanco.

DATUM: Fredag 5:e april
TID: 17.30-19.30
PRIS: 250 kr BOKA/BOOK
Antalet platser är begränsade! Endast i mån av plats går det att komma drop-in.

MUSICALITY

En favorit i repris! På efterfrågan kommer Nando Menjura på nytt att hålla en intensiv workshop i salsa med fokus på musikalitet! Ni kommer under två timmar att tillsammans gå igenom både stegsekvenser, uttryck och kroppsrörelser till väl utvald musik!

NIVÅ: Nivån och tempot på workshopen passar dig som har dansat salsa ett tag eller har erfarenhet från annan dans.

INSTRUKTÖR: Nando Menjura
Nando kommer ursprungligen från Bogotá, Colombia och har en flerårig karriär som dansare, koreograf och instruktör. Ända sedan han flyttade till Sverige sprider han med stor kunskap, entusiasm och glädje sin passion för dans, musik och träning. Nando är en av grundarna av Sabor Latino Dance Academy och undervisar alla stilar av salsa och andra latinamerikanska danser.

DATUM: Fredag 12:e april
TID: 17.30-19.30
PRIS: 250 kr BOKA/BOOK
Antalet platser är begränsade! Endast i mån av plats går det att komma drop-in.

SPINNING TECHNIQUE & ARM STYLING

Klicka för att öppna vårt event på Facebook.

På efterfrågan kommer äntligen en workshop med fokus på teknik i snurrar och spins samt grundläggande armstyling.

Under första timmen kommer du att få göra olika övningar för att förbättra balans och teknik i olika snurrar och spins och du kommer även att få lära dig hur du får snygga armar när du dansar, både i dina basic-steg och i enklare snurrar.

Under andra timmen kommer vi att omsätta övingarna i praktik och gå igenom en enkel sekvens som integrerar allt du tränat på under workshopen inledande timme, hela tiden med fokus på teknik, balans, rytmik och följsamhet i dansen!

Dansar du salsa och önskar bli säkrare och mer bekväm på dansgolvet, då får du inte missa det här tillfället!

NIVÅ: Denna workshop passar lika bra för dig som ganska nyligen lärt dig att dansa salsa som för dig som är erfaren salsera och vill ha en ”reality check” och jobba med den viktiga grundtekniken som gör den stora skillnaden! Tempot kommer att vara intensivt!

INSTRUKTÖR: Susie Häggqvist
Dansaren, koreografen och tillika en av grundarna av Sabor Latino Dance Academy, Susie Häggqvist, har dansat sedan barnsben och har en gedigen meritlista inom latinamerikansk dans, som hon brinner för!

DATUM: Fredag 26:e april
TID: 17.30-19.30
PRIS: 250 kr BOKA/BOOK
Antalet platser är begränsade! Endast i mån av plats går det att komma drop-in.