ÖPPNA KLASSER & DROP-IN

ÖPPNA KLASSER & DROP-IN PÅ SABOR LATINO DANCE ACADEMY!

Våra öppna klasser är terminskurser som du även kan gå på drop-in. Vi erbjuder flera olika dansstilar och även träning!

Varje klasstillfälle kostar 160:- och betalning sker kontant eller via Swish på plats. Du kan även köpa klippkort, 10 klasser för 1450:- som gäller för alla öppna klasser  samt våra  drop-in-klasser och danskvällar !

MÅNDAGAR 11.00-12.00: SABOR LATINO 50+ SALSA MIX BASIC

KLASSDATUM FÖR SOMMARSCHEMAT: 20/5, 27/5, 3/6, 10/6, 17/6

NYHET! Sabor Latino 50+ Salsa Mix Basic är en soloklass för deltagre som passerat 50-årsstrecket! Här dansar man individuellt med målet att öka sin koordinationsförmåga, kroppsmedvetenhet och rörelsekapacitet. Här får du lära dig autentisk stil, danssteg och roliga stegkombinationer i den latinamerikanska dansen salsa och dessutom får du testa på andra rytmer, såsom bachata och cha cha cha! Inga förkunskaper behövs och stort fokus läggs på att dansglädje och lekfullhet!

INSTRUKTÖR: Monica Grahn

MÅNDAGAR 20.45-21.45: LATIN SHINES FAST FEET

KLASSDATUM FÖR SOMMARSCHEMAT: 20/5, 27/5, 2/6, 10/6, 17/6

Latin Shines “Fast Feet” är en soloklass där man dansar individuellt för att öka sin koordinationsförmåga, musikalitet, kroppsmedvetenhet och rörelsekapacitet, vilket du har stor nytta av även i pardansen och därför är ett viktigt komplement till parkurserna. Här får du lära dig autentisk stil, danssteg och roliga stegkombinationer inom flera latinska danser och stilar, såsom salsa, mambo, boogaloo, salsa colombiana, reggaeton etc. Energin är garanterat på topp och mycket fokus läggs på att hitta rätt rytmik, känsla och stil för den specifika musiken vi dansar till!

Nivån är öppen men du behöver kunna dansa salsa och känna dig säker på grunderna för att snabbt kunna bygga på och variera dem, alternativt ha annan danserfarenhet som gör att du lätt kan ta till dig nya steg och rytmer.

INSTRUKTÖR: Nando Menjura

TISDAGAR 11.30-12.15: CORE & GLUTES

KLASSDATUM FÖR SOMMARSCHEMAT: 21/5, 28/5, 4/6, 11/6, 18/6

Eftersom vi vet att det krävs en stark kropp för att orka dansa mycket, har vi lagt in Core & Glutes i sommarschemat – träningspass med focus på mage, rygg och rumpa! Träna dig i form till sommarsemestern och få en stark kropp till sommarens långa dansnätter!

INSTRUKTÖR: Nando Menjura/Susie Häggqvist

TISDAGAR 20.45-21.45: SALSA LADY STYLING

KLASSDATUM FÖR SOMMARSCHEMAT: 21/5, 28/5, 4/6, 11/6, 18/6

Salsa Lady Styling är en soloklass där du dansar individuellt för att öka din kroppsmedvetenhet och rörelsekapacitet, vilket du har stor nytta av även i pardansen och därför är ett viktigt komplement till parkurserna. Här kommer du att lära dig snurrteknik, feminina rörelser, armstyling och stegkombinationer (shines) med mera. Vi jobbar mycket med hållning, koordination, musikalitet och lägger fokus på axlar, armar, händer och höft-och huvudrörelser- allt för att göra din dans mer sensuell och feminin.
Varje vecka bygger vi ihop en kort stegkombination, baserad antingen på Salsa Cubana eller Salsa Crossbody, beroende på musikvalet för den specifika klassen.  Klassen undervisar med fokus på följarens grundsteg “On1”.

Nivån är öppen men du behöver kunna dansa salsa och känna dig säker på grunderna för att kunna bygga vidare på dem. Annan danserfarenhet som gör att du har lätt att lära dig nya steg och rytmer kan också gå bra. Passar dig som vill utveckla din dans vidare och känna dig mer självsäker på dansgolvet!

INSTRUKTÖR: Susie Häggqvist

ONSDAGAR 19.40-20.40: AFRO-CUBAN & RUMBA

KLASSDATUM FÖR SOMMARSCHEMAT: 22/5, 29/5, 5/6, 12/6, 19/6

Afro-Cuban & Rumba är en soloklass där du dansar individuellt för att öka din kroppsmedvetenhet och rörelsekapacitet, vilket du har stor nytta av även i pardansen och därför är ett viktigt komplement till parkurserna. Denna kurs är ett måste för dig som vill ha grundläggande kunskap i afrokubansk dans, kubansk rumba, yoruba (orishas), palo och mycket mer! Du kommer att förbättra din rytmik, bodymovement och förståelse för dessa danser, betydelsen och intentionen i varje rörelse.

Nivån är öppen men tempot är intensivt, så du behöver ha tidigare danserfarenhet som gör att du kan ta till dig nya steg, rytmer och rörelser under klassens gång.

INSTRUKTÖR: Yunier Oviedo Robertson

ONSDAGAR 20.45-21.45: REGGAETON

KLASSDATUM FÖR SOMMARSCHEMAT: 22/5, 29/5, 5/6, 12/6, 19/6

Reggaeton är en soloklass där du dansar individuellt för att öka din kroppsmedvetenhet och rörelsekapacitet, vilket du har stor nytta av även i pardansen och därför är ett viktigt komplement till parkurser. Denna kurs är ett måste för dig som gillar musikstilarna reggaeton, cubaton och timbaton, som fullkomligt har erövrat världens musikscener! Under kursens gång kommer du att förbättra din rytmik, bodymovement och garanterat även även konditionen!

Nivån är öppen men tempot är intensivt, så du behöver ha tidigare danserfarenhet som gör att du kan ta till dig nya steg, rytmer och rörelser under klassens gång.

INSTRUKTÖR: Yunier Oviedo Robertson

TORSDAGAR 11.30-12.15: CORE & GLUTES

KURSDATUM FÖR SOMMARSCHEMAT: 23/5, 30/5, 6/6, 13/6, 20/6

Eftersom vi vet att det krävs en stark kropp för att orka dansa mycket, har vi lagt in Core & Glutes i sommarschemat – träningspass med focus på mage, rygg och rumpa! Träna dig i form till sommarsemestern och få en stark kropp till sommarens långa dansnätter!

INSTRUKTÖR: Nando Menjura/Susie Häggqvist

TORSDAGAR 18.00-19.00: DROP-IN BACHATA, 3 NIVÅER

KURSDATUM FÖR SOMMARSCHEMAT: 23/5, 30/5, 13/6, 20/6

NYBÖRJARE: Lär dig grundstegen i bachata och grundläggande figurer som du kan använda på dansgolvet. Inga förkunskaper krävs!

FORTSÄTTNING: Lär dig att att föra- och följa enkla kombinationer samt förbättra fotarbete, snurrteknik och bodymovement i bachata.

MEDEL: För dig som redan dansar bachata och vill ha inspiration och utmaning, både när det gäller footwork och partnerwork! Vi undervisar Bachata Fusion, alltså en mix mellan Bachata Sensual och Dominicana.

TORSDAGAR 19.00-20.00: DROP-IN SALSA CROSSBODY, 3 NIVÅER

KURSDATUM FÖR SOMMARSCHEMAT: 23/5, 30/5, 13/6, 20/6

NYBÖRJARE: Lär dig grundstegen och grundläggande snurrar i salsa. Kräver ingen tidigare danserfarenhet!

FORTSÄTTNING: Lär dig teknik, snurrvarianter och kombinationer som du kan använda dig av på dansgolvet. Innan du deltar på denna nivå bör du känna dig bekväm med grundstegen samt höger- och vänstersnurr.

MEDEL/AVANCERAD: För den dansvane som vill få inspiration till nya steg och kombinationer och även en och annan utmaning!

FREDAGAR 19.00-20.00: DROP-IN SALSA CUBANA, 3 NIIVÅER

KURSDATUM FÖR SOMMARSCHEMAT: 31/5, 7/6, 14/6

NYBÖRJARE: Lär dig grunderna i Salsa Cubana. Ingen tidigare danserfarenhet behövs!
FORTSÄTTNING: Lär dig att kombinera och variera grundturer i Salsa Cubana, som du direkt kan använda på dansgolvet!
MEDEL/AVANCERAD: Om du är en van salsadansare och vill ha en utmaning så är det här nivån för dig! Agua!!