ÖPPNA KLASSER & DROP-IN

ÖPPNA KLASSER & DROP-IN PÅ SABOR LATINO DANCE ACADEMY!

Våra öppna klasser är terminskurser som du även kan gå på drop-in. Vi erbjuder flera olika dansstilar såsom Salsa Lady Styling, Afro-Cuban & Rumba, Latin Shines Fast Feet, Reggaeton, Shines & Bodymovement On2 och dessutom Pilates och Stretch. Välkommen att dansa och träna hos oss!

Varje klasstillfälle kostar 160:- (Pilates och Stretch 150:-) och betalning sker kontant eller via Swish på plats. Du kan även köpa klippkort, 10 klasser för 1450:- som gäller för alla öppna klasser  samt våra  drop-in-klasser och danskvällar på torsdagar och söndagar.

Under våren gör vi uppehåll för sportlov under v.9 (25/2-3/3), Påskhelgen (18-22/4) samt Valborg (30/4-1/5). Sista kursvecka är v.20 (13-19/5).

MÅNDAGAR 20.45-21.45: LATIN SHINES FAST FEET

Latin Shines “Fast Feet” är en soloklass där man dansar individuellt för att öka sin koordinationsförmåga, musikalitet, kroppsmedvetenhet och rörelsekapacitet, vilket du har stor nytta av även i pardansen och därför är ett viktigt komplement till parkurserna. Här får du lära dig autentisk stil, danssteg och roliga stegkombinationer inom flera latinska danser och stilar, såsom salsa, mambo, boogaloo, salsa colombiana, reggaeton etc. Energin är garanterat på topp och mycket fokus läggs på att hitta rätt rytmik, känsla och stil för den specifika musiken vi dansar till!

Nivån är öppen men du behöver kunna dansa salsa och känna dig säker på grunderna för att snabbt kunna bygga på och variera dem, alternativt ha annan danserfarenhet som gör att du lätt kan ta till dig nya steg och rytmer.

INSTRUKTÖR: Nando Menjura

TISDAGAR 20.45-21.45: SALSA LADY STYLING

Salsa Lady Styling är en soloklass där du dansar individuellt för att öka din kroppsmedvetenhet och rörelsekapacitet, vilket du har stor nytta av även i pardansen och därför är ett viktigt komplement till parkurserna. Här kommer du att lära dig snurrteknik, feminina rörelser, armstyling och stegkombinationer (shines) med mera. Vi jobbar mycket med hållning, koordination, musikalitet och lägger fokus på axlar, armar, händer och höft-och huvudrörelser- allt för att göra din dans mer sensuell och feminin.
Varje vecka bygger vi ihop en kort stegkombination, baserad antingen på Salsa Cubana eller Salsa Crossbody, beroende på musikvalet för den specifika klassen.  Klassen undervisar med fokus på följarens grundsteg “On1”.

Nivån är öppen men du behöver kunna dansa salsa och känna dig säker på grunderna för att kunna bygga vidare på dem. Annan danserfarenhet som gör att du har lätt att lära dig nya steg och rytmer kan också gå bra. Passar dig som vill utveckla din dans vidare och känna dig mer självsäker på dansgolvet!

INSTRUKTÖR: Susie Häggqvist

ONSDAGAR 19.40-20.40: AFRO-CUBAN & RUMBA

Afro-Cuban & Rumba är en soloklass där du dansar individuellt för att öka din kroppsmedvetenhet och rörelsekapacitet, vilket du har stor nytta av även i pardansen och därför är ett viktigt komplement till parkurserna. Denna kurs är ett måste för dig som vill ha grundläggande kunskap i afrokubansk dans, kubansk rumba, yoruba (orishas), palo och mycket mer! Du kommer att förbättra din rytmik, bodymovement och förståelse för dessa danser, betydelsen och intentionen i varje rörelse.

Nivån är öppen men tempot är intensivt, så du behöver ha tidigare danserfarenhet som gör att du kan ta till dig nya steg, rytmer och rörelser under klassens gång.

INSTRUKTÖR: Yunier Oviedo Robertson

ONSDAGAR 20.45-21.45: SHINES & BODYMOVEMENT 0N2

Shines & Bodymovement On2 är en soloklass där du dansar individuellt för att öka din kroppsmedvetenhet och rörelsekapacitet, vilket du har stor nytta av även i pardansen och därför är ett viktigt komplement till parkurserna. Här får du fördjupa dig i dansstilarna NY-style/Mambo, Pachanga och Cha Cha Cha, som dansas On2.  Varje vecka bygger vi ihop en stegkombination där vi inkorporerar bodymovement och teknik i enlighet med den musik- & dansstil som gäller för veckans klass.

Nivån kräver att du har dansat salsa ett tag och du ska helst ha provat att dansa On2, på våra kurser eller i annat sammanhang. Annan danserfarenhet som gör att du har lätt att lära dig nya steg och rytmer fungerar också bra.

INSTRUKTÖR: Susie Häggqvist

TORSDAGAR 11.30-12.15: PILATES

Träna dagtid med Rebecca Björling!

”Redan efter första gången märker du skillnaden, efter 10 gånger kan du se skillnaden och efter 30 gånger har du fått en ny kropp.” Sagt av Joseph Pilates, skaparen av pilatesträningen.
Pilates är en mycket effektiv träning för mage och rygg. Träningen ger en stark och smidig kropp samt förbättrar hållning och koordinationsförmåga. Varje träningspass går ut på att återfå den naturliga hållningen i kroppen samt uppnå optimal styrka, smidighet, balans och uthållighet. Rebecca kommer att lägga fokus på “core”.
Denna klass är utmärkt att kombinera med Stretch Class, direkt efter.
Klädsel och redskap: Träningskläder som är bekväma och följsamma att röra sig i samt en yogamatta eller liknande. Det finns mattor att låna.

INSTRUKTÖR: Rebecca Björling
www.rebeccabjorling.com
www.facebook.com/weRperformance

TORSDAGAR 12.20-13.05: STRETCH

Träna dagtid med Rebecca Björling!

Detta är en klass för att förlänga stela och strama muskler. Klassen passar lika bra för dig som dansar och tränar på alla olika nivåer och har som mål att nå split och spagat, likväl för dig som vill bli rörligare och mer flexibel i dina vardagliga rörelser. Du måste inte vara vig för att gå på stretchklassen, men du kommer garanterat att bli mer rörlig och förbättra din flexibilitet!
Stretch class är perfekt som enskild klass eller i kombination till Pilates class, precis innan.
Klädsel och redskap: Träningskläder som är bekväma och följsamma att röra sig i samt en yogamatta eller liknande. Det finns mattor att låna.

INSTRUKTÖR: Rebecca Björling
www.rebeccabjorling.com
www.facebook.com/weRperformance

TORSDAGAR 18.00-19.00: DROP-IN BACHATA, 3 NIVÅER

NYBÖRJARE: Lär dig grundstegen i bachata och grundläggande figurer som du kan använda på dansgolvet. Inga förkunskaper krävs!

FORTSÄTTNING: Lär dig att att föra- och följa enkla kombinationer samt förbättra fotarbete, snurrteknik och bodymovement i bachata.

MEDEL: För dig som redan dansar bachata och vill ha inspiration och utmaning, både när det gäller footwork och partnerwork! Vi undervisar Bachata Fusion, alltså en mix mellan Bachata Sensual och Dominicana.

TORSDAGAR 19.00-20.00: DROP-IN SALSA CROSSBODY, 3 NIVÅER

NYBÖRJARE: Lär dig grundstegen och grundläggande snurrar i salsa. Kräver ingen tidigare danserfarenhet!

FORTSÄTTNING: Lär dig teknik, snurrvarianter och kombinationer som du kan använda dig av på dansgolvet. Innan du deltar på denna nivå bör du känna dig bekväm med grundstegen samt höger- och vänstersnurr.

MEDEL/AVANCERAD: För den dansvane som vill få inspiration till nya steg och kombinationer och även en och annan utmaning!

SÖNDAGAR 16.40-17.40: REGGAETON 

Reggaeton är en soloklass där du dansar individuellt för att öka din kroppsmedvetenhet och rörelsekapacitet, vilket du har stor nytta av även i pardansen och därför är ett viktigt komplement till parkurser. Denna kurs är ett måste för dig som gillar musikstilarna reggaeton, cubaton och timbaton, som fullkomligt har erövrat världens musikscener! Under kursens gång kommer du att förbättra din rytmik, bodymovement och garanterat även även konditionen!

Nivån är öppen men tempot är intensivt, så du behöver ha tidigare danserfarenhet som gör att du kan ta till dig nya steg, rytmer och rörelser under klassens gång.

INSTRUKTÖR: Yunier Oviedo Robertson

SÖNDAGAR 18:00-19:00 DROP-IN SALSA CUBANA, 3 NIVÅER

NYBÖRJARE: Lär dig grunderna i Salsa Cubana. Ingen tidigare danserfarenhet behövs!
FORTSÄTTNING: Lär dig att kombinera och variera grundturer i Salsa Cubana, som du direkt kan använda på dansgolvet!
MEDEL/AVANCERAD: Om du är en van salsadansare och vill ha en utmaning så är det här nivån för dig! Agua!!