DROP-IN & ÖPPNA KLASSER

DROP-IN & ÖPPNA KLASSER PÅ SABOR LATINO DANCE ACADEMY

Om du är i stan på besök och eller bara vill gå på kurs någon gång ibland, erbjuder vi flera möjligheter att droppa-in och dansa med oss!

Det går att komma drop-in på alla terminskurser på schemat, men på våra partnerwork- och barn- & ungdomsklasser, sker det i mån av plats och efter förfrågan till info@slda.se/ 073-0658667 (Susie).

Våra solodansklasser är öppna kurser som det alltid bra att komma drop-in på. Med vårt klippkort kan du dessutom göra det till ett förmånligare pris.

Under höstterminen har vi dessa solodansklasser på schemat:

SABOR LATINO 50+ SALSA MIX BASIC
Måndagar kl  11.00-12.00, Upplandsgatan 49
Kursstart 26/8

Sabor Latino 50+ Salsa Mix Basic är en solodansklass för deltagare som passerat 50-årsstrecket! Här dansar du individuellt och målet med kursen är att öka din koordinationsförmåga, kroppsmedvetenhet och rörelsekapacitet. Här får du lära dig autentisk stil, danssteg och roliga stegkombinationer i den latinamerikanska dansen salsa och dessutom får du testa på andra rytmer, såsom bachata, merengue och cha cha cha med flera! Inga förkunskaper behövs och stort fokus läggs på dansglädje och lekfullhet!

INSTRUKTÖR: Monica Grahn

SALSA LADY STYLING
Tisdagar 20.45-21.45, House of Shapes, Hornsgatan 103
Kursstart 27/8

Salsa Lady Styling är en soloklass där du dansar individuellt för att öka din kroppsmedvetenhet och rörelsekapacitet, vilket du har stor nytta av även i pardans. Här kommer du att lära dig snurrteknik, feminina rörelser, armstyling och stegkombinationer (shines) med mera. Vi jobbar mycket med hållning, koordination, musikalitet och lägger fokus på axlar, armar, händer och höft-och huvudrörelser- allt för att göra din dans mer sensuell och feminin.
Varje vecka bygger vi ihop en kort stegkombination, baserad antingen på Salsa Cubana eller Salsa Crossbody, beroende på musikvalet för den specifika klassen.  Klassen undervisar med fokus på följarens grundsteg “On1”.

Nivån är öppen men du behöver kunna dansa salsa och känna dig säker på grunderna för att kunna bygga vidare på dem. Annan danserfarenhet som gör att du har lätt att lära dig nya steg och rytmer kan också gå bra. Passar dig som vill utveckla din dans vidare och känna dig mer självsäker på dansgolvet!

INSTRUKTÖR: Susie Häggqvist

AFRO-CUBAN & RUMBA
Onsdagar kl  19.30-20.30, Tjurbergsgatan 27
Kursstart 28/8

Afro-Cuban & Rumba är en soloklass där du dansar individuellt för att öka din kroppsmedvetenhet och rörelsekapacitet, vilket du har stor nytta av även i pardans. Denna kurs är ett måste för dig som vill ha grundläggande kunskap i afrokubansk dans, kubansk rumba, yoruba (orishas), palo och mycket mer! Du kommer att förbättra din rytmik, bodymovement och förståelse för dessa danser, betydelsen och intentionen i varje rörelse.

Nivån är öppen men tempot är intensivt, så du behöver ha tidigare danserfarenhet som gör att du kan ta till dig nya steg, rytmer och rörelser under klassens gång.

INSTRUKTÖR: Yunier Oviedo Robertson

REGGAETON
Onsdagar kl 20.40-21.40, Tjurbergsgatan 27
Kursstart 28/8

Reggaeton är en soloklass där du dansar individuellt för att öka din kroppsmedvetenhet och rörelsekapacitet, vilket du har stor nytta av även i pardans. Denna kurs är ett måste för dig som gillar musikstilarna reggaeton, cubaton och timbaton, som fullkomligt har erövrat världens musikscener! Under kursens gång kommer du att förbättra din rytmik, bodymovement och garanterat även även konditionen!

Nivån är öppen men tempot är intensivt, så du behöver ha tidigare danserfarenhet som gör att du kan ta till dig nya steg, rytmer och rörelser under klassens gång.

INSTRUKTÖR: Yunier Oviedo Robertson